Pályázatok

Pályázatok a PORTÉP Kft-nél

A projekt tartalmának részletes bemutatása: A 2007-ben alakult családi vállalkozás, a PORT Holding Kft. a Széchenyi Terv Plusz program keretén belül megvalósuló fejlesztés eredményeképpen erőforrásait optimalizálja a modern üzleti és építőipari kihívásokhoz való alkalmazkodás jegyében. A társaság stratégiájának legfőbb részét képezi a működés folyamatos optimalizálása és az üzleti partnerek elégedettségének fokozása. A beruházásnak köszönhetően a PORT Holding Kft. modernizálja technológiai hátterét, építőipari gépparkját bővíti teherlift, daru, rakodógép beszerzésével, valamint egy napkollektorral felszerelt mobil irodakonténerrel. A projekt során az új mobil eszközök megvásárlása mellett munkavállaló képzésére és vezetői coachingra kerül sor. A beruházást a társaság a 6760 Kistelek, Nagyszéktói út 9. szám alatti telephelyén valósítja meg.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.10.24.


Kapacitásbővítő beruházás a PORT HOLDING Kft-nél

GINOP-1.2.1-16-2017-00128

A PORT Holding Korlátolt Felelősségű Társaság 100.500.000 Ft támogatást nyert a „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” c. pályázati kiíráson. A megítélt támogatás a projekt összköltségének 50%-a volt.

Jelen projekt keretén belül 1 darab ELKON QUICK MOBIL MASTER automata betonkeverőt szereztünk be, melyekkel építési betontermék gyártása tevékenységünk jelentős kapacitásnövekedésen ment keresztül. A fejlesztéssel hatékonyabbak, versenyképesebbek vagyunk és a minőség is javulást mutat.

A projekt 2019.07.29.-én került befejezésre. A pályázatot készítette a Forrás Centrum Kft. pályázatíró cég.


Eszközbeszerzés a Port-Ép Kft-nél

VEKOP-1.2.1-16-2016-00061

A Port Holding Kft. 24 000 000 Ft támogatást nyert a VEKOP-1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása Pest megyében c. pályázati kiíráson. A megítélt támogatás a projekt összköltségének 54.259938 %-a volt.

A megvalósult projekt keretében fröccsöntött műanyag termékek gyártását végzi társaságunk. A projekt keretében egy darab MARC II eco 3200/1700/B65 típusú műanyag fröccsöntő gép került beszerzésre, mellyel gyártási kapacitásunk jelentős mértékben növekedett, vállalkozásunk hatékonysága jelentős mértékben javult. A projekt 2017. november 27-én került befejezésre.

A pályázatot készítette a Forrás Centrum Kft. pályázatíró cég.


Termelési kapacitás bővítése a Port-Ép Kft-nél

GINOP-1.2.1-15-2015-00152

A Port-Ép Kft. 103 650 000 Ft támogatást nyert a GINOP-1.2.1-15 - „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása c. pályázati kiíráson. A megítélt támogatás a projekt összköltségének 50%-a volt.

Magyarországon jelenleg a beton gyártáshoz szükséges sóder nagy része a magas kitermelési költség miatt, és a véges bányászati lehetőségek miatt egyre rosszabb minőségű. A nehezen kibányászott sódert egy olcsóbb zúzalékkal keverik, aminek következtében a kevert anyag a kész betonnal számos problémát okoz. Lassabban, kevésbé szilárdul meg, esztétikai és minőségi hibák vannak benne, ezen kívül pedig a térkitöltő képessége is rosszabb, mivel térfogat hiány léphet fel a nagyobb szemcse szerkezet miatt. Bontott beton ezzel szemben nagy mennyiségben áll rendelkezésre, ennek feldolgozására alkalmasak a projekt keretében beszerzett eszközök, melyek a TEREX által gyártott megbízható törőgépek. A projekt 2016. szeptember 1-én került befejezésre.


2018 | 10 | 10.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

„RUGALMAS, CSALÁDBARÁT FOGLALKOZTATÁSI MÓDSZEREK BEVEZETÉSE.”


PORT Holding Kft. 11,69 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert a - GINOP-5.3.2-16 - A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban – rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetése a munkáltatóknál című pályázati kiíráson a Széchényi 2020 program keretében. A 11,69 millió forintos összköltségű beruházás révén a vállalkozás rugalmas foglalkoztatási formák bevezetését valósította meg.

Cégünk 2007-ben alakult belföldi magánszemélyek elhatározásával, budapesti székhellyel. Tevékenységünk kézi gépi földmunka végzéssel indult, és a megrendelői igényekhez alkalmazkodva fokozatosan bővült, így ma már foglalkozunk monolit szerkezet építéssel, útépítéssel, közműépítéssel, parképítéssel, átereszépítéssel, épületbontással és magasépítéssel az ország egész területén.

Cégünk mindig arra törekedett, hogy megbízásait saját erőből végezze el, ennek érdekében a munkák elvégzésére saját létszámot, műszaki, fizikai állományt alakított ki. Társaságunk jelentős saját tulajdonú gépparkkal rendelkezik, mely a legkorszerűbb minőségi követelményeknek is megfelel. A megrendelők részére versenyképes és megbízható szolgáltatásokat nyújtunk, amelyek megelégedettségüket és kényelmüket szolgálják.

Társaságunk működési modellje – személyes kapcsolattartás, testre szabott szolgáltatás nyújtása - lehetővé teszi a rugalmas, a piaci és megrendelői igényekhez való gyors alkalmazkodást, mindezt a kis létszámú irányításnak köszönhetően gyors és hatékony munkavégzéssel ötvözve. A társaság stratégiájának legfőbb részét képezi a működés folyamatos optimalizálása és az üzleti partnerek elégedettségének fokozása.

A GINOP-5.3.2-16-2016-00131 azonosítószámú projekt megvalósításával PORT Holding Kft. székesfehérvári telephelyén rugalmas foglalkoztatási formák bevezetésére került sor a Széchenyi 2020 program keretében.

A megvalósított tevékenységek:
- munkakör átszervezéséhez, rugalmas foglalkoztatási forma bevezetéséhez kapcsolódó munkajogi, pénzügyi, szervezetfejlesztési és humán erőforrás-fejlesztési tanácsadás
- munkakörök átalakításához, rugalmas foglalkoztatási forma bevezetéséhez kapcsolódó vezetői, egyéni és csoportos coaching, valamint műhelymunkák
- munkakörök átalakításához, rugalmas foglalkoztatási forma bevezetéséhez kapcsolódó munkavállalói képzés, valamint műhelymunkák
- laptop beszerzés
- munkahelyi mentor foglalkoztatása
- kötelezően előírt nyilvánosság, tájékoztatás biztosítása

A vezetés a rugalmas foglalkoztatási formák bevezetésével támogatni kívánja stratégiai céljai megvalósulását azáltal, hogy a kulcsterületeken dolgozókat segítse magánéletük és munkájuk összehangolásában, növelje motiváltságukat. 10 munkakörben dolgozó 15 munkavállaló munkaköre került átalakításra rugalmas foglalkoztatási formára. A projektbe összesen 15 fő dolgozó került bevonásra. A projekt keretében munkahelyteremtés nem történt. A fejlesztés eredményeként 54 darab munkahely megőrzésre került.

A GINOP-5.3.2-16-2016-00131 azonosítószámú pályázat keretében, 11,69 millió forintos uniós támogatás mellett, 11,69 millió forint összköltségű fejlesztés valósult meg, amelynek fizikai megvalósulása 2018. július 16-án zárult.


A projektről bővebb információt a https://www.portep.com/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Portép Kft. - 8000 Székesfehérvár, Börgöndi út 6.
Email: portep@portep.com