Pályázatok

Pályázatok a PORTÉP Kft-nél

A kedvezményezett neve: PORTÉP Építőipari Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: Logisztikai raktárcsarnok építése a PORTÉP Kft.-nél

A projekt azonosítószáma: BAR-1.1.1-22-2022-00028

A fejlesztés tárgya, célja: A projekt célja, a PORTÉP Építőipari Korlátolt Felelősségű Társaság részére támogatás biztosítása azon negatív gazdasági hatások ellensúlyozására, amelyek az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történt kilépése nyomán szenvedett el.

A szerződött támogatás összege: 480 517 505 Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A projekt megvalósulása során cégünk egy 2900 nm-es logisztikai raktárcsarnokot épít, melyre napelemek fognak kerülni. A csarnok 60%-ban alapanyagok tárolása lenne, a 40%-a pedig a késztermékek tárolását szolgálná. A tervezői költségbecslés alapján 246.539,- Ft/nm-es áron lenne a költsége.

A fenntarthatóság jegyében telepítésre kerül a csarnokra 322 db 415Wp egységteljesítményű monokristályos napelem modul, amely kiszolgálná a csarnok energiafelhasználását, így minimalizálnánk a környezeti terhelést. Az előzetes piacfelmérés után megállapítható, hogy ennek az ára 33.897.000 Ft.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.03.31.


A projekt előrehaladása:

A munkaterült átadása 2022.november. 14-én megtörtént, így ősszel elkezdődött a 2900 nm-es logisztikai csarnok építése, a statikai és kiviteli tervek alapján. A felelős építés vezető közreműködésével megkezdődtek a földmunkák. A csarnok alapozási zsaluzási és szerkezet építési munkái megvalósultak. Kialakításra és beépítésre kerültek a merevítő és nyílászáró acélszerkezetek. A munkálatok a trapézlemez tetőre való felhelyezésével folytatódtak, a homlokzati panel felhelyezéséhez szükséges indító bádogszegély rögzítése is megvalósult.

A kedvező időjárási tényezőknek is köszönhetően 2023 januártól tovább folytatódtak a földmunkálatok, elkezdődött a külső közmű építése melynek keretében megtörtént a gerincvezeték építése, csapadékvíz elvezetésének kiépítése, szegély építés, út tükör készítés, és a belső közmű kiállások rákötése a gerincvezetékre. A külső munkák mellett az épület belső munkálatai is elkezdődtek. Épületgépészeti tevékenységek keretében a csarnokban a fűtési rendszert, légtechnikai rendszert építettek ki, vizesblokk szerelés, tűzivíz ellátás biztosítása valósult meg. Szigetelési munkák tekintetében talajnedvesség elleni szigetelést, lábazat szigetelést végeztek. Lakatosszerkezeti munkák keretében kiépítésre és beépítésre kerültek az ipari szekcionált kapuk.

A projekt 2023 március végéig fizikailag és pénzügyileg 35%-o készültségi fokon áll, az építkezés folyamatosan halad.